vrijdag 13 februari 2015

Oh als ik een giraf was, met hele lange poten.....

Eén van de redenen dat ik ooit ben gaan naaien is omdat het me fantastisch leek om verkleedpakken te kunnen maken. Ik zou het fantastisch vinden om een hele verkleedkist vol met allerlei kostuums te hebben. En dan vooral te genieten van alle avonturen die ermee beleefd worden.En ik maak al volop plannen.
Ik schreef al eerder dat er stof & knopen klaar liggen om volgend jaar een pietenpak te kunnen naaien. Er ligt ook (een deel van de) stof klaar voor een konings/prinsenmantel. Het duurt nog even voor ik daar aan begin, daar moet Joris wat groter voor zijn. Maar carnaval vond ik een ideale gelegenheid om eens te beginnen met een eerste verkleedpak. Ik had nog heel veel giraffenstof over na dit project dus ik besloot een giraffenpak te maken voor Joris. Ook voor de voering had ik nog stof liggen.


Ik wilde het pak flexibel maken qua maat zodat het wat langer draagbaar zou blijven. Ook wilde ik dat Joris het pak zelf aan kan trekken als hij straks wat groter is. Na flink wat bedenksels koos ik er voor een soort cape/mantel te maken met een capuchon.


Een patroon had ik niet dus ik combineerde het patroon van een capuchon met een zelfgetekend capeje. De oren en de ‘knobbeltjes’ (hoe heten die dingen eigenlijk?) tekende ik ook zelf.
De cape en ook een deel van de capuchon voerde ik met gele baby badstof.


Best trots op de nette afwerking.


Ik verwerkte een bandje met klittenband aan de zijkant om de breedte van het pak aan te kunnen passen.


Oorspronkelijk wilde ik ook een giraffenbroek maken met een staart er aan. Maar vanwege tijdgebrek laat ik die even zitten.

Snel een foto maken, want Joris is nog niet zo overtuigd dat het pakje hem heeeel schattig staat.
Gelukkig voor mij (;)) past het pakje voorlopig nog wel.NB: Ik zette nog klittenband aan de capuchon op de 'uitstekende flapjes' zodat de capuchon mooi om het hoofd aansluit. Dat heb ik jammer genoeg niet op de foto gezet maar maakt de pasvorm wel beter!

3 opmerkingen:

  1. Wat creatief, goed over na gedacht. Ziet er schattig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat onwijs gaaf!
    Ik ben op zoek naar een patroon voor een giraffenpak. Zou jij je versie met me willen delen?
    Je zou me echt onwijs helpen. Heb al veel gezocht in boeken en op internet, maar vind nergens een giraffenpakpatroon.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...