woensdag 14 januari 2015

Snijden, inkten en afdrukken

In de kerstvakantie had ik ineens tijd voor twee knutselmiddagen met vriendin M.! De eerste middag heb ik gebruikt om een memobord te maken. De tweede middag hebben we gestempeld! 


We hebben allebei geĆ«xperimenteerd met nostalgische aardappelstempels maar allebei ook in een gum stempels uitgesneden. 


Een paar van de kaarten die ik stempelde:


Ik was eigenlijk wel verrast hoe gemakkelijk het maken van een gum-stempel ging. Met een goed scherp mes en een niet al te harde gum was het appeltje-eitje!Fijn van de aardappelstempels vond ik dat je er ook heel gemakkelijk hele fijne lijntjes in kon 'drukken' met de scherpe punt van een potlood. De nerven van deze bladeren heb ik op die manier gemaakt. Ik heb het niet geprobeerd maar denk dat je zelfs stempels met woorden zou kunnen maken op deze manier.


Soms werd ik ook verrast door mijn eigen probeersels. Deze cirkel kwam ineens tevoorschijn toen ik dezelfde stempel telkens achter elkaar door stempelde. Vind het effect wel leuk eigenlijk.


Wat ik zo mooi vind aan stempels is dat de afdrukken nooit helemaal perfect worden. 
En soms pakt dat dan juist heel mooi uit:

Het plan was eigenlijk om ook op tassen/stof te stempelen, maar het stempelen met textielverf bleek toch niet zo'n succes. Er bleven telkens dikke klodders aan de stempels hangen, die met het stempelen op de stof terecht kwamen. 
Iemand tips over hoe je het beste op stof kunt stempelen? Iemand ervaring met goeie inkt voor op stof die je er niet meteen uit wast? Laat het me weten! En natuurlijk hoor ik ook graag andere ervaringen met stempels!

4 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Ik vind vooral de blauwe ballonnen erg mooi.. Met blockprint kun je ook goed stempelen, maar ik weet niet of dat wasbaar is. Misschien met een aardappelstempel en Dylonverf proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van de verf bleek vooral niet zo handig dat die 'dik' was, bleef daardoor nogal klodderig aan de stempel hangen. Weet niet hoe dat met Dylonverf zit, maar zal het eens uit gaan zoeken. Thanx voor de tip in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik had het natuurlijk al gehoord, maar het resultaat is echt leuk! Ik heb wel eens gestempeld met textielverf (goedkope tube van de Big Bazaar). Dat werkte wel oke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip! Ga ik met de volgende stempelsessie proberen!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...