dinsdag 30 december 2014

Zes vallende sterren.....

Iets voor jezelf wensen, daar rust toch een beetje een taboe op.
Een wens doen voor jezelf, het klinkt zo egocentrisch, zo egoïstisch, misschien zelfs materialistisch....

Ook zulke sterretjes vouwen? Kijk hier hoe dat gaat.
En toch doe ik dat dit jaar.
Omdat goede voornemens niet werken. Daar zit namelijk altijd een vorm van moeten onder. En ik heb besloten dat ik dat maar eens minder ga doen, dat moeten.

Dus, dit jaar doe ik aan wensen. Want wensen mag je doen, daar mag je over fantaseren, dromen. Die moeten niet, die wil je.

Het afgelopen half jaar heb ik ontdekt dat wensen me helpen om focus aan te brengen. Te kiezen voor wat ik belangrijk vind in plaats van me de dingen te laten overkomen. In mijn notitieboekje maak ik ongeveer elke maand een nieuw lijstje met de titel 'Dingen die ik de komende maand mag of wil doen'. Heerlijk met een kopje koffie of thee, een rustmomentje voor mezelf en fantaseren en nadenken over de nieuwe maand. Grappig hoe het werkt, maar als ik de maand erna mijn oude lijstje terug lees, heb ik vaak meer dan driekwart van de dingen die op mijn lijstje stonden gedaan. Zonder dat ik de druk gevoeld heb die dingen te doen of het gevoel heb gehad dat ik wat moest. Één keer in de zoveel tijd maak ik zo'n zelfde lijstje maar dan met de titel 'Dingen die ik de komende zes maanden wil of mag doen'. Ik vind het lastiger om dat lijstje goed te vullen omdat ik momenteel meer van dag tot dag leef, maar die lijstjes zijn voor mij dus een goeie oefening om te dromen.

En hoewel het de gewoonte is om wensen niet hardop te zeggen, dat doe ik deze keer wel. Zo worden ze echt. En wie weet is er nog wel iemand die ze hoort of leest en (onbewust) helpt om ze in vervulling te laten gaan.

Ik wens voor 2015:
* Dat ik samen met vrienden een midwinterfeest of kerstmis vier.
* Dat we onze reis naar Canada plannen en boeken (we gaan ergens in 2016).
* Dat ik begin bij mijn nieuwe, inspirerende, creatieve, ontspannen baan.
* Dat ik nieuwe mensen leer kennen.
* Dat ik meer ruimte en tijd heb om mijn creatieve ik te uiten.
* Dat ik mezelf minimaal 1 keer totaal heb laten meeslepen door een nieuwe ervaring of beleving waarvan ik van te voren nooit gedacht had dat te doen.

Wensen jullie wel eens iets voor jezelf? En wat wens je jezelf dan voor 2015?

2 opmerkingen:

  1. Mooi hoor Lieke!
    Ik WENS dat er veel wensen voor je uitkomen. Je hebt het zó verdiend!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuk lijstje met wensen.Kan me bij sommige aan sluiten want nieuwe ervaringen wil ik ook vaker mee maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...