dinsdag 16 december 2014

De drie koningen zijn al gearriveerd...

... een beetje illegaal natuurlijk, maar als ik mijn kerststalletje neerzet vind ik het ook zo zielig om die drie koningen in het doosje te laten zitten tot 3 januari.


Dit kerststalletje maakte ik zelf, van een oude lattenbodem van IKEA (die ik hier ook al gebruikte).
Inspiratie komt van een oud boekje van Cantecleer over figuurzagen. Daar staan de figuren uitgetekend maar heb er mijn eigen draai aan gegeven.
Laat me je voorstellen aan de andere figuren:

Jozef, Maria en de kribbe


De herder met zijn schaapje


Natuurlijk mogen de ezel en de os niet ontbreken


Wat ik zo mooi en fijn vind aan hout is dat het zijn karakter houdt, ook na het schuren/zagen/etc blijven de nerven en de oorspronkelijke structuur zichtbaar.


En wat ook fijn is, deze kerststal is 100% kidsproof! Joris mag er dus gewoon lekker mee spelen, gooien, stapelen, muziek maken en er op sabbelen. De uitleg van het kerstverhaal komt volgend jaar wel!

Ook zoiets maken? 
Wat je nodig hebt is een stuk (rest)hout van ongeveer anderhalve centimeter dik waarop je alle vormen uittekent met potlood. Mijn figuren zijn ongeveer 8x8 centimeter. Je kunt de vormen gebruiken die ik koos, maar elke vorm is natuurlijk mogelijk. Met een handzaag en een figuurzaag zaag je de stukken één voor één uit. Dan nog schuren, gezichtjes en handen tekenen, en.... precies op tijd klaar voor de kerst! 

6 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...