dinsdag 14 april 2015

nog 13 nachtjes slapen....

.... en dan is het Koningsdag!

Alles kleurt oranje maar dan zonder het voetbal-gedoe, mensen vieren feest op straat, de vlaggen hangen uit en het allerleukste: iedereen mag zijn oude spullen op straat te koop aanbieden!


Ik ben niet per se koningsgezind (al kocht ik wel deze kaarten), maar ik ben een enorm grote fan van tweedehands spullen, de kringloop, rommelmarkten....
En wat dat betreft: beter dan de jaarlijkse Koningsmarkt wordt het niet!
Kan me nu al verheugen op het snuffelen en rond neuzen. Mijn zakje met kleingeld ligt al klaar! Dit zijn een paar van de dingen die ik vorig jaar mee naar huis sleepte:

Deze vrolijke kralenketting

Vijf lapjes leer (die liggen te wachten om in een cowboypak verwerkt te worden)

Salontafeltje

De Koningsmarkt vind ik ook een dankbare plek om speelgoed te kopen. Ik word er super blij van als ik voor een fijne prijs mooi en degelijk speelgoed mee naar huis kan nemen. 

Ik zoek vooral naar speelgoed dat veel ruimte overlaat voor Joris zijn eigen fantasie. Bijvoorbeeld dit fornuisje van de kringloop. Super leuk om binnen of buiten mee te koken. Of is het een moderne platenspeler? Of ondersteboven misschien een bedje voor Buurman&Buurman?Joris heeft het vaak meteen in de gaten of iets gemaakt is voor volwassenen of voor kinderen, of het 'echt' is of speelgoed. Deze telefoon komt van de kringloop en ook al is hij is eigenlijk niet meer van 'zijn tijd', hij valt ontzettend in de smaak en Joris belt er regelmatig mee naar Pino.


Deze graafmachine gaat al meer dan 30 jaar mee en is nu bij Joris in dankbare handen.


Zijn er nog meer enthousiastelingen die 27 april de Koningsmarkt afstruinen? Klein geld al verzameld? En waar ga je dan naar op zoek? Wat zijn de vondsten die een glimlach op je gezicht toveren? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Na 27 april meer!

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke vondsten! Zo'n telefoon hebben wij ook nog staan en die kraan is echt geweldig speelgoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd wat dit jaar de buit zal zijn. Ik zal mijn moed dit jaar weer eens bij elkaar rapen en ook een poging doen op de Goffert :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Lekker vroeg op pad, de drukte een beetje voor.... Met jouw oog voor detail kom je vast terug met iets wat moeite waard is!

   Verwijderen
 3. Rommelmarkten en kringloopwinkels, ik hou er zo van...
  Het euforische geluk als je voor een belachelijk lage prijs iets kan vinden waar jij dolgelukkig van wordt!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...