maandag 30 maart 2015

Van wit naar roze.....

Het begint buiten-zit-weer te worden! Tenminste, ik heb toch goede hoop dat het dat gaat worden op korte termijn!
Om de zon een beetje te lokken (en om op die grijze dagen toch wat kleur in de tuin te zien) trok ik een blik framboos-roze verf open.

De framboos-roze verf was bedoeld voor deze tafeltjes. Ze zijn tweedehands en zo'n vier jaar geleden al eens opgeknapt met een nieuw tafelblad. Meestal gebruiken we ze als bijzettafeltjes voor koffie of een biertje maar af en toe staat er ook wel eens aan plant op.
Omdat ze altijd buiten staan begon het duidelijk tijd te worden voor een tweede restyle.  


Ik haalde de planken uit het frame zodat alleen de ijzeren pootjes overbleven en zaagde nieuwe planken van watervast verlijmd multiplex. 


Daarna zette ik de planken stevig in de lak: de onderkant kreeg twee lagen verf en de bovenkant zelfs drie lagen. Zo kunnen ze er hopelijk weer een tijdje tegen. 


Zie de glans van de lak: zelfs het potje weerkaatst op deze druilerige dag! 


En omdat het verven zo goed beviel begon ik ook aan een tweede verfproject: van roze naar groen..... Wie raadt wat? Onder de goede antwoorden verloot ik volgende week een leuke brievenbus verrassing! Roept u maar: 

5 opmerkingen:

 1. Een bank voor in de tuin.! Lijkt mij een fantastische kleur voor zoiets :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kleur voor die tafeltjes, instant zomergevoel (ondanks de storm en regen :-))! Ik gok op een nieuw kleurtje voor je werkplekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goeie make over! Hoop dat de zon snel gaat schijnen en dat jullie met een biertje gebruik kunnen maken van de tafeltjes :-) Ik gok op een hobbelpaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha....ik weet het... De muur van jullie slaapkamer..Super mooi geworden...heb ik nu de prijs gewonnen....ik ga de brievenbus in de gaten houden...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En de tafels zijn ook erg fleurig. Mooi gemaakt knutselaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...