maandag 17 november 2014

De eerste sneeuw?

Helaas..... was het maar zo. Sneeuw geeft in ieder geval minder rotzooi dan het leegscheppen van een half-lekke Fatboy!  Gelukkig wel voor een goed doel, want Joris is stapeldol op zijn nieuwe zitzak!Een supersnel naaiproject dat ik al een hele tijd in mijn hoofd had zitten. Mijn twee nichtjes hebben ook zo'n zitzak en hebben daar heel veel plezier van gehad. Er kunnen met gemak twee paar peuter/kleuterbillen op! Voor de vulling gebruikte ik de inhoud van mijn oude (lekke) Fatboy. 


Van hun moeder kreeg ik het linkje naar het patroon. Heb eigenlijk vooral gekeken naar de maten en niet zozeer naar de instructie. Ik maakte de zitzak met een binnen- en buitenzak en daarom dus ook met een rits. 

Oja, zoek de rits (en tot hoever hij door loopt):


Ik maakte namelijk voor de eerste keer een blinde rits. Best trots op het resultaat, voor een eerste keer. Ik heb daarvoor trouwens haar handleiding gevolgd.

De stof komt van ikea en is eigenlijk helemaal zwart-wit. Mijn lief kleurde een paar tekeningetjes in om de zak wat fleuriger te maken.
Mijn plan was eigenlijk om de zitzak te bewaren voor Sint, maar omdat ik Joris al een paar keer zo lekker in de binnenzak zag duiken, heb ik besloten dat hij gewoon vanaf nu in gebruik is! 


Voor de Sint naai ik nog even verder, maar dat lezen jullie waarschijnlijk pas na 5 december!
Doen jullie aan zelfgemaakte Sint-cadeautjes? En zo ja, wat dan?

5 opmerkingen:

 1. Die stof is plezant hé, ik dacht er een zakje mee te maken voor het petekind van mijn wederhelft + een pakje textielstiften. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk idee zeg! Mijn hoofd vloeide ook over van de plannen toen ik deze stof zag, heb daarom 3(!) meter gekocht. Haha, dus als je nog meer tips hebt?

   Verwijderen
 2. Die stof heb ik ook al zien liggen! Daar kan je zoveel kanten mee op om als cadeau te geven aan kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een zeer geslaagd project, leuk om te zien wat er allemaal onder de naaimachine vandaan komt rollen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...